Trimsalon Woeff Doetinchem

Trimsalon Woeff Doetinchem

trimsalon woeff doetinchem

Trimsalon Doetinchem

Trimsalon Woeff Doetinchem

Trimsalon Doetinchem

Trimsalon Doetinchem

Trimsalon doetinchem

Bij Trimsalon Woeff zijn diverse behandelingen mogelijk; zoals knippen, effileren, scheren, plukken, ontwollen, ontklitten en het knippen van de nagels
 
Bij een trimbeurt worden de nagels geknipt en de oren worden schoongemaakt (indien nodig).
Elke hond is bij ons van harte welkom in de trimsalon.
Ook kortharige rassen zijn goed te behandelen tegen overmatige verharing.
 
Knippen:
Het in model knippen van vachten zie je vaak bij Kroesharen (Poedel, Bedlington Terriër, Bichon Frisé, Kerry Bleu Terriër). Het modelknippen gebeurt met een rechte schaar. Poedels bijvoorbeeld hebben vele modellen waarin ze geknipt kunnen worden. Voor je een Poedel goed in model kan knippen dienen alle krullen uit de vacht te zijn. Dit vergt nog wat voorwerk dus. Een wasbeurt en opfohnen kost wel wat tijd. Pas als de hond goed opgefohnt is kan je echt model erin gaan knippen.
 
Scheren:
Scheren is het inkorten van de haren met een tondeuse. Dit kan op verschillende lengtes, van 24mm tot 0,8mm. Het is mogelijk modellen te scheren of scheren te combineren met knippen (zoals bij het jeugdmodel van de Poedel word gedaan). Ook kan je gewoon voor “coupe kort” gaan zoals een stage begeleider van mij altijd zei. Hiermee bedoelen we dat de hond geheel geschoren wordt met een korte stand van de tondeuse (6mm of 3mm).
 
Trimmen:
De plukvacht is een bijzondere vorm binnen de vachtstucturen... De onderwol dient als isolatie. Vroeger konden de honden zichzelf voorzien in de vacht verzorging door het werk wat ze dagelijks deden. Doordat ze door dichte bosjes en struiken liepen schuurde de dode, losse vacht er af.
 
De honden van tegenwoordig werken over het algemeen niet of nauwlijks meer, de leefomstandigheden zijn sterk veranderd. Zo ook de vacht zelf. De vachten zijn in de loop van de jaren dikker en voller geworden. Ze hebben nu hulp nodig bij het verwijderen van de losse haren. Dit noemen we plukken of trimmen.
 
Het verschil tussen bijvoorbeeld een vacht van een Golden retriever en een ruwharige hond is dat de bovenlaag van de vacht van een retriever het hele jaar verhaart en de onderwol gaat twee keer per jaar in de rui (intensieve verharing). Bij de ruwhaar is dit anders. De ruwe bovenlaag gaat in de rui, maar valt niet uit. De onderwol verhaart het hele jaar een beetje door. De dode haren moeten we dus verwijderen. Dit kunnen we doen met verschillende technieken. Met de vingers, met gebruik van duimpjes of vingercondooms en eventueel krijt. Of met een bot trimmesje. Die kan je als verlenging van je vinger gebruiken om een plukje vast te pakken en mag nooit scherp zijn! Anders beschadig je de haren.
 
Als trimmer pluk je de hond dus plukje voor plukje in model. Soms doet men dit twee keer per jaar ”op de onderwol”. Dan hou je een pluizig zacht hondje over. Maar steeds vaker wil men de hond graag ruw houden, want dan is ‘ie toch op zijn mooist! En altijd beschermd tegen het weer. Als je de ruwhaar iedere drie maand plukt creeer je een zogenaamde stripvacht. Dan hou je altijd een laagje ruwhaar over dit is de nieuwe laag die de volgende trimbeurt geplukt word. Zo blijft de hond altijd mooi ruig.
 
Vlooien en/of teken:
Vlooien en teken kunnen talloze problemen veroorzaken bij honden en katten. Jeuk en irritatie zijn de klassieke verschijnselen bij vlooienbeten. Maar ook allergieën komen regelmatig voor. Volwassen vlooien kunnen uw hond en/of kat bovendien besmetten met lintwormen, indien de hond of kat deze vlooien, besmet met de lintwormlarve, inslikt bij het likken.
De levenscyclus van de teek kan -in tegenstelling tot die van de vlo- meerdere jaren duren. Teken zijn niet alleen onaangenaam, ze kunnen verschillende ziektes overdragen die ook voor de mens gevaarlijk kunnen zijn, zoals de ziekte van Lyme.
 
Het veranderende, warmer wordende klimaat maakt dat teken en vlooien steeds meer en langer aanwezig zijn. De bestrijding wordt daardoor ook een stuk moeilijker.
 
Om besmetting zo min mogelijk te voorkomen kunt u bij mij dan ook vlooien druppels en intrerieur spray kopen. Ook teken tangen zijn bij mij verkrijgbaar.